21/11/11

"La globalització neoliberal a El Salvador: Una anàlisi dels seus impactes i implicacions


Ja fa temps que amb l'edició de publicacions Món-3 vol posar a disposició del públic en general, tant el resultat de determinades investigacions com textes divulgatius que puguin ajudar a comprendre millor el món en que vivim. Avui podeu llegir el treball de Raúl Moreno, economista, catedràtic de la Facultad de Ciencias Económicas de la Universidad de El Salvador i president del Centro para la Defensa del Consumidor de El Salvador publicat l'any 2005 amb el títol "La globalització neoliberal a El Salvador: Una anàlisi dels seus impactes i implicacions"

Món-3 és una ong catalana que planteja una alternativa crítica de solidaritat perquè considera que les raons de la pobresa i el subdesenvolupament es troben en el mateix funcionament del sistema capitalista mundial, expansiu i excloent, de manera que només un canvi profund i estructural en aquest sistema pot treure de la fam i la pobresa els milions i milions d’essers humans que, avui, la pateixen.

9/11/11

El Salvador: retorn a Morazán

Avui us volem mostrar un documental de fa uns anys. El programa 30 Minuts de Televisió de Catalunya de la mà de Joan Salvat va realitzar a finals de l'any 1989 aquest reportatge amb el títol El Salvador: retorn a Morazán que tracta sobre la situació a Colomoncagua (Hondures) on es troba un campament de 8.000 refugiats d'El Salvador que es van veure obligats a marxar del seu país. Rodejats i vigilats per l'exèrcit hondureny, van viure durant nou anys en condicions de setge militar. Un grup de 1.000 refugiats decideixen sortir del campament i tornar al seu país tot i que no tenen l'autorització del govern. Els refugiats marxen a peu cap a la zona de Morazán travessant la frontera i arriben a San Fernando, zona controlada per la guerrilla de l'FLMN. Les autoritats d'El Salvador no ho van poder impedir i les càmeres de TV3 van ser testimoni...




2/11/11

TNT organitza el XV Festival Artístico Chalateco i el V Festival del Maíz


La nostra associació amiga salvadorenca TNT (Tiempos Nuevos Teatro) organitza el proper mes de desembre, des del dia 1 i fins al 4, el XV FESTIVAL ARTÍSTICO CHALATECO i el V FESTIVAL DEL MAÍZ en el Parque Cultural, San Antonio Los Ranchos (Chalatenango - El Salvador). 

TNT és una associació cultural nascuda a l'any 1992 a al municipi de San Antonio Los Ranchos de Chalatenango que dedica a la promoció dels valors artístics i culturals en aquelles zones amb més problemes econòmics i socials del departament de Chalatenango i d'arreu de El Salvador i amb aquest dos festivals a més de difondre diferents espectacles culturals es treballa per promoure la comercialització de productes artesanals, l'intercanvi gastronómic, la creació d'espais de convivència i la promoció i reconeixement de les tradicions d'aquesta zona.

Huacal conjuntament amb altres institucions i ong's dona suport a aquests festivals i si esteu per El Salvador ja us podeu donar per convidats... Us hi esperem !!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...