28/1/17

Moltes gràcies !! Acaben les jornades "Maras a Amèrica Central vs Bandes llatines a Catalunya"

 

Ahir va tenir lloc la tercera i darrera sessió de les jornades Maras a Amèrica Central vs Bandes llatines a Catalunya a l'Espai Jove La Fontana de Barcelona amb la intervenció de Barbara Scandroglio, Raquel Montoya, Emma de la Haba, Àngels Gòrriz i Francisco Mena Sandoval. Aquesta sessió va estar dedicada a analitzar els projectes de prevenció a la comunitat i als carrers de barris i municipis, així com conèixer experiències d'intervenció i de mediació a Barcelona, L'Hospitalet, Madrid i al departament salvadorenc de La Libertad. Aquesta sessió va comptar amb la participació de més de seixanta persones.

 

Un cop finalitzades, volem donar les gràcies les més de 140 persones que han assistit i participat a les Jornades, a tots els i les ponents que han participat aquests tres dies: Àngels, Emma, Raquel, Barbara, Saida, Maritza, Montse, Marià, Carles, Silvio i Jordi Noè, als representants del govern de El Salvador: Francisco Altschul i Francisco Mena Sandoval, a les persones que van moderar les taules: Angela, Jordi i Eduard, als representants de les administracions que ens han acompanyat i felicitar a l'equip organitzador que ha fet que les Jornades hagin estat un espai de treball i reflexió tant interessant: Magali, Montse, Manu, Gonzalo, Roc i d'altres.

 

També volem agrair al diari Ara que s'hagi fet ressò de les jornades amb l'article "La radiografia impossible: les bandes llatines no són el que semblen" així com a l'Independent de Gràcia  amb l'article "La jornada sobre bandes llatines veu “impossible” que les ‘maras’ es consolidin" (que podeu llegir a la pàgina 4 de la publicació). Així com a altres mitjans i als centenars d'amics i amigues que han fet difusió de les Jornades a través de les xarxes socials, com el twitter o el facebook.

En les properes setmanes publicarem un breu resum de les intervencions així com les conclusions de les mateixes a la web

Moltes gràcies i fins aviat !!!


27/1/17

Segones imatges i avui tercera sessió de les Jornades Maras vs Bandes llatines


Ahir va tenir lloc la segona sessió de les Jornades "Maras a Amèrica Central vs Bandes Llatines a Catalunya" amb les intervencions de Montse Palou, Maritza Hernández i Saida Benhoura i amb la moderació d'Angela Bonilla. En aquesta sessió del dijous la taula va estar dedicada a reflexionar i presentar experiències de treball en la prevenció de la violència en l'entorn i la comunitat educativa i va comptar amb la participació d'unes seixanta persones.

Ahir comentàvem que el diari Ara s'havia fet ressò de les jornades amb l'article "La radiografia impossible: les bandes llatines no són el que semblen" i avui us volem convidar a llegir l'article de l'Albert Balanzà a l'Independent de Gràcia  amb el títol "La jornada sobre bandes llatines veu “impossible” que les ‘maras’ es consolidin" (que podeu llegir a la pàgina 4 de la publicació) 


I us volíem recordar que avui divendres 27 a partir de les 17.30h continuem  Bandes llatines i prevenció de la violència des de l’àmbit comunitari i la intervenció de:
  • Barbara Scandroglio. Doctora en Psicologia Social i professora de la Universitat Autònoma de Madrid:
    “Bandes llatines i prevenció de la violència des de l’àmbit comunitari: estratègies i eines”.
  • Raquel Montoya. Llicenciada en Treball Social i Gerent del programa de Prevenció i reinserció de joves en risc social de la Fundación Sant Andreu (El Salvador):
    Maras i joves “pandilleros”: Experiències de capacitació vocacional i reinserció laboral a la comunitat“.
  • Emma de la Haba. Coordinadora de projecte d’intervenció comunitària i intercultural de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat:
    “La comunitat en els conflictes dels joves: ¿observa o participa?
  • Àngels Gorriz. Educadora social de l’Equip d’intervenció amb grups organitzats del Servei de Gestió de conflictes de l’Ajuntament de Barcelona:
    Experiència d’intervenció dels educadors de l’Equip d’intervenció amb grups organitzats. Com s’estableix la relació amb els grups i es construeix una intervenció diferent”.
i amb la moderació d'Eduard Balsebre, membre de Huacal, ong de solidaritat amb El Salvador. Al finalitzar la taula tindrà lloc l'acte de cloenda a càrrec de Francisco Mena Sandoval, Conseller per a la Cooperació al Desenvolupament de l’Ambaixada de El Salvador a Espanya.

I recordeu que ens podeu seguir al twitter a @huacal_ong o amb el hashtag #marasvsbandes

Us hi esperem !!!

26/1/17

Primeres imatges i avui segona sessió de les Jornades Maras vs Bandes Llatines

 

Ahir van començar les Jornades "Maras a Amèrica Central vs Bandes Llatines a Catalunya" amb les intervencions de Carles Feixa, Marià Galvez, Silvio Aquino, Jordi Noè Vilà i Francisco Altschul i amb una sala força plena amb prop de vuitanta persones.

El diari Ara ha publicat avui un article d'Enric Borràs que fa un resum de les reflexions i anàlisis d'aquesta primera sessió de les jornades amb el títol de "La radiografia impossible: les bandes llatines no són el que semblen" que us animen a llegir...

 
I us volíem recordar que avui dijous 26 a partir de les 17.30h continuem amb "Bandes llatines i prevenció de la violència juvenil des de l’àmbit educatiu" i la intervenció de:
  • Montserrat Palou Díez. Catedràtica de Filosofia d’educació secundària i Antropologia Audiovisual:
    “Bandes llatines i prevenció de la violència juvenil des de l’àmbit educatiu: reptes i oportunitats”.
  • Maritza Hernández. Coordinadora de l’Àrea d’Organització i Educació per a la Pau del Servicio Social Pasionista (El Salvador):
    “Construcció de cultura de pau des de comunitats de vida i centres escolars a El Salvador”.
  • Saida Benhoura. Educadora de Connectats Cooperativa:
    “Programa Why Violence? Estratègies de prevenció de violències en entorns juvenils”.
i amb la moderadoració d'Angela Bonilla, membre de Huacal, ong de solidaritat amb El Salvador.

Us hi esperem !!

22/1/17

Visita d'una delegació salvadorenya a Barcelona

En els dies previs a les Jornades Maras a Amèrica Central vs Bandes llatines a Catalunya. Jornades de reflexió sobre el fenomen de les bandes llatines: Experiències de prevenció de la violència juvenil a El Salvador i a Barcelona que comencen el proper dimecres 25 de gener i finalitzen dos dies desprès, el divendres 27, una delegació de representants d'entitats socials de El Salvador que presenten les seves experiències a aquestes jornades estan visitant Barcelona.

Durant aquest dies un grup de cinc persones en representació de la Fundación San Andrés, del Servicio Social Pasionista i de la Micro-región de El Balsamo de El Salvador estan participant en diferents reunions de treball amb administracions com l'Ajuntament de Barcelona, l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, el Consolat General de El Salvador o la Diputació de Barcelona, i amb entitats socials i de solidaritat com Entrepobles, Connectats Cooperativa, Fedelatina o la Red de Solidaridad para la Transformación Social (RedS). A més s'estan fent trobades de coordinació tècnica entre tots els participants, ponents, moderadors i organitzadors de les Jornades amb l'objectiu de garantir uns bons debats, aprenentatges i reflexions.

A continuació teniu algunes imatges d'aquests dies previs i us animem a participar a les jornades. Recordeu, ens veiem el dimecres 25...

 
 
 
 


18/1/17

Programa de las Jornadas Maras vs Bandas Latina: Experiencias de prevención en los àmbitos educativo y comunitario

El próximo 25 de enero a las 17.30h a l'Espai Jove La Fontana (Gran de Gràcia, 190-192) comienzan las jornadas "Maras en Amèrica Central vs Bandes Llatines a Catalunya", a continuación presentamos el programa que también se puede consultar en la web https://marasybandaslatinas.wordpress.com Os esperamos !!!



14/1/17

Ja us podeu inscriure a les Jornades Maras a Amèrica Central vs Bandes llatines a Catalunya: Experiències de prevenció en els àmbits educatiu i comunitari


Ja estan obertes les inscripcions gratuïtes a les jornades Maras a Amèrica Central vs Bandes llatines a Catalunya. Jornades de reflexió sobre el fenomen de les bandes llatines: Experiències de prevenció de la violència juvenil a El Salvador i a Barcelona que tindran lloc els dies 25, 26 i 27 de gener de 2017 a Barcelona.

 MÉS INFORMACIÓ

Jornades Maras a Amèrica Central vs Bandes llatines a Catalunya. Jornades de reflexió sobre el fenomen de les bandes llatines: Experiències de prevenció de la violència juvenil a El Salvador i a Barcelona

Dies: 25, 26 i 27 de gener de 2017
Lloc: Espai Jove La Fontana (Gran de Gràcia, 190-192, Barcelona)
Horaris dels tres dies: 17,30h-20,30h
Inscripcions gratuïtes: següent enllaç
Més informació: huacal.epd@gmail.com

10/1/17

Rina Abrego ens parla del Foro Nacional de Salud de El Salvador

Coincidint amb els primers dies de l'any i continuant amb el "Cicle d'experiències socials de El Salvador" tant REDS com Huacal vam tenir la visita de Rina Abrego, membre d'APROCSAL, que ens va presentar els projectes i experiències del Foro Nacional de Salud de El Salvador en el marc d'un sopar-conferència, segona activitat d'aquest cicle que es va iniciar amb l'experiència de Pro-Busqueda.



El Foro Nacional de Salud de El Salvador és un moviment social, comunitari sostenible, que lluita, vigila i participa en la implementació de la reforma de salut des de la determinació social. El Foro treballa per convertir-se en un espai referent de participació i, per tant, promou condicions per integrar i coordinar esforços conjunts entre organitzacions socials i lideratges comunitaris, per apropar els serveis de salut de la xarxa pública a les comunitats, mitjançant el seu rol d'enllaç representatiu entre la societat i les instàncies públiques que generen incidència en la salut.

El compliment de les metes i objectius del FNS requereix de la implementació d'estratègies i accions que condueixin a generar més visibilització de les urgents necessitats que existeixen en matèria d'atenció dels determinants socials de la salut, de la promoció de millors pràctiques d'higiene i salubritat comunitària i familiar així com de la prevenció de malalties, entre d'altres.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...