10/10/09

Villa el Rosario arriba al Poble Sec de Barcelona


El proper 14 d'octubre a les 19.00 hores al Centre Cívic El Sortidor en el barri del Poble Sec de Barcelona tindrà lloc l'acte Villa el Rosario, una oportunitat a la vida, amb la projecció del documental Impossible oblidar. Villa El Rosario, 28 anys després, de Jordi Oriola i Mariona Ortiz, i la presentació del llibre Trencant silencis: desobediència i lluita a Villa el Rosario, de Fina Rubio i Eduard Balsebre, el contingut del qual va servir de base per al documental. Aquesta activitat és organitzada per l'entitat REDS i reb el suport de la Diputació de Barcelona i de l'Ajuntament de la ciutat .

A l’acte hi assistiran Eduard Balsebre i Francisco Mena Sandoval, responsable de les ONGs REDS i Huacal i un dels protagonistes d’aquest relat sobre la resistència, la dignitat i la lluita d’un poble, idea que, d'altra banda, els autors del llibre expressen amb contundència en la presentació:

 «el llibre és per sobre de tot el resultat de l’esperança nascuda de moltes dones i homes que no volen oblidar. No volen oblidar la seva vida i no volen ser oblidats. No volen convertir-se en un número enterrat en un borrós passat ni volen romandre en el silenci. Aquest llibre vol ser veu. Una veu llegida, potser recitada, de vegades murmurada o xiuxiuejada. Una veu que parli clarament, que parli i no calli, que recordi al món que els dies de silenci poden acabar, que els dies de silenci s’estan acabant».

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...