30/9/11

Cicle de cinema "Centramèrica després de la lluita armada"

Cinebaix (c. Joan Batllori, 21, Sant Feliu de Llobregat) organitza els dies 30 de setembre i 1 i 2 d'octubre el cicle de cinema "Centramèrica després de la lluita armada", 3 sessions de cinefòrum amb la presència de directors i protagonistes de diferents documentals on s'analitzen les dificultats de trobar la pau en països que han patit conflictes armats a Amèrica Central (Guatemala, El Salvador i Nicaragua).


El divendres 30 de setembre a les 20h. GUATEMALA

Militantes. Una paz interrumpida (Durada: 68 minuts / VO en castellà)

Amb la Signatura de la Pau a Guatemala es tancava un cicle polític de lluita i mobilització, i la il·lusió de milers d'homes i dones que anhelàvem una nova Guatemala. Quinze anys després, les causes que van originar el conflicte armat al país segueixen existint. Només reconstruint la nostra història de lluita i rebel·lia podrem entendre el país com ho van somiar els nostres màrtirs.

I al finalitzar la pel·lícula tindrà lloc el cinefòrum amb Henry Morales del moviment Txuk Kim-pop i Maria Pichelde l'Associació d'Amistat amb el Poble de Guatemala.


 El dissabte 1 d'octubre a les 19h. EL SALVADOR

El Salvador: 28 anys després (de Jordi Oriola / Durada: 52 minuts /VO en castellà)

28 anys després del que va passar Francisco Mena Sandoval torna a El Salvador i visita la zona nord de Morazán on ell va comandar un operatiu de l'exèrcit contra Villa El Rosario, un municipi en mig del territori d'influència de la incipient guerrilla. Allí es retroba amb els pobladors i pobladores, un capellà, guerrillers i guerrilleres, i també amb un altre company de l'exèrcit. Reflexionen sobre el que va passar llavors i sobre el sentit que ha tingut el que va succeir.

I al finalitzar el documental hi haurà un cinefòrum amb un dels seus protagonistes  Francisco Mena Sandoval (exmilitar i exguerriller) i membre de Huacal.

El diumenge 2 d'octubre a les 19h NICARAGUA

Família 068 (de Rubén Margalló i Toni Edo / Premi TV3 Catalunya 2007)

Una família entre tantes que viuen en l'abocador de Managua, Nicaragua, conegut com la Chureca. Sense entrevistes, ni veu en off, ni música, s'entreteixeix el relat quotidià d'aquesta família: de què viuen i don ho treuen. Fora de pretensioses consideracions polítiques, cada espectador pot treure la seva conclusió en un documental obert al diàleg: són feliços malgrat les dures condicions de vida? O és una felicitat resignada? En un estil observacional, es limita a transmetre la seva experiència amb la família, intentant fugir del sensacionalisme.

I al finalitzar el documental, un interessant cinefòrum amb un dels directors, Rubén Margalló.

US HI ESPEREM !!!

2 comentaris:

  1. Hola!
    pels que no estem a barcelona i no podem venir, seria possible que pengessiu aquests documentals o poder veure'ls a algun altre lloc on line?

    Moltes gràcies!

    Laura

    ResponElimina
  2. Hola Laura,

    Gràcies a tu per escriure...

    El documental "Familia 068" el pots veure en aquest enllaç de TV3: http://www.tv3.cat/videos/130929 , el documental "El Salvador: 28 anys després" el pots veure en aquest mateix bloc a mà esquerra (a dalt de tot - estem intentant que el conegui el màxim de gent. Entre el Canal 33 on va sortir aquest estiu i la promoció en webs i blocs d'amics i amigues ja l'han vist prop de 100.000 persones, així que qualsevol promo serà benvinguda, gràcies !!!) i el documental "Militantes. Una paz interrumpida" ho preguntarem a veure si es pot trobar en alguna web o estan previstes altres sessions de cinema... estem en contacte...

    Una abraçada !!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...