9/11/09

Acte a Sants: Villa el Rosario, una oportunitat a la vida

El proper 10 de novembre a les 19.00 hores al Centre Cívic Casinet d'Hostafrancs del districte de Sants-Montjuïc de Barcelona tindrà lloc l'acte Villa el Rosario, una oportunitat a la vida, amb la projecció del documental Impossible oblidar. Villa El Rosario, 28 anys després, de Jordi Oriola i Mariona Ortiz, i la presentació del llibre Trencant silencis: desobediència i lluita a Villa el Rosario, de Fina Rubio i Eduard Balsebre, el contingut del qual va servir de base per al documental. Aquesta activitat és organitzada per l'entitat REDS i reb el suport de la Diputació de Barcelona i de l'Ajuntament de la ciutat .
A l’acte hi assistiran Fina Rubio, Eduard Balsebre i Francisco Mena Sandoval, responsable de les ONGs REDS i Huacal i un dels protagonistes d’aquest relat sobre la resistència, la dignitat i la lluita d’un poble, idea que, d'altra banda, els autors del llibre expressen en la contraportada del llibre:
"La Fuerza Armada de El Salvador está desarrollando a principios de octubre del año 1980 un importante operativo en el departamento de Morazán, el más importante de los acaecidos antes del inicio de la guerra. El objetivo es el asesinato de hombres, mujeres y niños, habitantes humildes de pequeñas poblaciones campesinas. La orden a cumplir es tajante y terrible: en Villa El Rosario, una pequeña población donde se han reunido buscando refugio miles de personas provenientes de cantones y caseríos cercanos, no deben quedar supervivientes. La vida de todas estas personas depende de cumplir o no cumplir esa orden.
Rompiendo silencios. Desobediencia y lucha en Villa El Rosario es el relato de unos hechos de paz y de dignidad que tuvieron lugar en esos días de octubre en Morazán. Siguiendo desde su nacimiento la vida de cuatro de los protagonistas de este fragmento de la historia contemporánea de El Salvador, Francisco Mena Sandoval, Evelin Romero, Miguel Ventura y Marcelo Cruz Cruz, así como de otros muchos hombres y mujeres que vivieron en primera persona los hechos acaecidos en Villa El Rosario, el libro nos muestra la realidad de unos años convulsos donde la violencia y el terror intentaron imponerse a la justicia y la libertad.
Us hi esperem a tots i totes !!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...