14/11/09

El Salvador plora de nou

Un altre desastre natural ha tornat a colpejar El Salvador. Onze anys després que el Mitch deixés una inesborrable cicatriu per tota Amèrica Central i quatre de que els efectes de la tempesta Stan i de l’erupció del volcà Llamatapec s’acarnissessin sobre el país, la població de El Salvador pateix de nou els terribles efectes de les inclemències meteorològiques.

Aquesta ocasió ha estat l’huracà Ida el que, amb unes pluges extremadament intenses caigudes la matinada del passat 8 de novembre, s’ha emportat de moment la vida de més de 130 persones, n’ha fet desaparèixer més de 60, i ha obligat evacuar-ne més 13.000. L’aigua, el vent, el fang i les pedres portats per Ida han sepultat vides, somnis i projectes de milers de persones; animals i cases i collites... Ida simplement ho ha arrasat.

Davant d’aquest lamentable escenari i de la severitat de la situació, el president de El Salvador, Mauricio Funes, s’ha vist obligat a decretar l’estat d’emergència i a fer una crida internacional a la solidaritat i l’ajuda humanitària.

 
Per aquest motiu, des de la Plataforma Mirades Solidàries, formada per entitats catalanes que cooperen amb l’Amèrica Central i entre elles nosaltres mateixos, Huacal, fem una crida a la vostra solidaritat i col·laboració. Junts aconseguirem fer arribar al poble de El Salvador una part de l’ajuda que necessita per poder sortir de la situació lamentable en què es troba immersa.

Us demanem que si voleu fer alguna aportació per a fer factible aquesta ajuda, ho feu al nostre número de compte, Huacal, ONG de Solidaritat amb El Salvador:

2100 0681 03 0200236989

+ informació a http://www.mirades-solidaries.org/ i al 93 319 47 52/ 93 268 41 08 (Francisco Mena Sandoval). Moltes gràcies !!!

Informacions aparegudes a la premsa: Diario CoLatino (El Salvador), El Faro (El Salvador), RTVE, Público, El País, El Períodico, Nación (Costa Rica).
Publica un comentari a l'entrada
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...