21/10/11

Associació d’Agermanament Igualada Nueva Esperanza: Inundacions al Bajo Lempa


L’any 1992 un grup de vuit joves d’Igualada realitzà un camp de treball a la comunitat de Nueva Esperanza (El Salvador). En el context d’un país que havia viscut anys de repressió i guerra i que, finalment, aquell mateix any signava els Acords de Pau, es plantejà seguir la tasca iniciada amb el camp de treball a través d’un agermanament. Amb això es pretenia donar suport i reconeixement a un grup de camperols que lluitaven per sortir de l’abandó i pobresa crònica a què havien estat sotmesos i, per altra part, facilitar el desenvolupament de projectes que poguessin millorar les seves condicions de vida.

Per tal de donar continuïtat i sentit al protocol d’agermanament signat entre l’Ajuntament d’Igualada i la comunitat de Nueva Esperanza l’any 1993, es va crear l’Associació d’Agermanament Igualada Nueva Esperanza que porta a terme un seguit d’activitats com xerrades, exposicions, intercanvis entre joves d’Igualada i de Nueva Esperanza, i treball conjunt amb escoles i instituts.
 
Avui, us encoratgem a visitar la seva web i conèixer de primera mà (gràcies a la crònica d'Angel  Arnaiz) la situació de les poblacions del Bajo Lempa que estan patint unes noves inundacions...  Des de Huacal volem transmetre tota la nostra solidaritat i suport i us deixem amb les paraules d'Angel:
 
17 de octubre:  "3 h - 3 madrugada (Hora en El Salvador; +8 hora central europea). El agua se ha metido ya en todo el Bajo Lempa. Y sigue subiendo con fuerza. En Nueva Espernza, quienes se han quedado ahí, caminan en este momento hacia el salón multiusos -nunca mejor nombrado- del instituto, al norte de a comunidad. En el albergue de El Zamorán quedan refugiadas algunas personas y todo el personal de Acudesbal, en total unas treinta personas. Queda un metro de altura para que llegue al interior delrefugio. El agua ha subido otro metro en altura. Un camión del ejército ha salido hace 15 minutos de este refugio con unas treinta personas de las que se habían quedado allí anoche, camino de San Marcos Lempa. Parece que tienen problemas de pasar porque un árbol ha caído en la calle. Tengo dificultades de comunicación telefónica con algunas partes de la zona.

Publica un comentari a l'entrada
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...