Després del terratrèmol del 13 de gener del 2001, la Red Europea de Diálogo Social (REDS), amb el suport de Huacal, envia a El Salvador un equip de persones (periodistes o reporters gràfics de mitjans de comunicació salvadorencs i catalans) que viuen el següent terratrèmol i les milers de saquejades posteriors.
Aquestes persones comparteixen amb tot un poble, no només la destrucció mortal de la naturalesa, sinó molt més que això: la responsabilitat política dels governs i els partits que descobreixen la mà de l’home en aquesta tragèdia. Aquest seria el primer exemplar d’aquesta col.lecció titulat “El Salvador. Entre la naturalesa i la mà de l’home”, un anàlisis de la realitat en El Salvador més enllà de la desgràcies naturals.
El dia 13 de febrer de l’any 2003 es va fer la seva presentació al Saló de Cròniques de l’Ajuntament de Barcelona, i l’acte va anar acompanyat d’una xerrada titulada “El Salvador dos anys després. Una mirada actual.”
Un cop feta aquesta primera presentació, durant els últims anys s'ha presentat aquest llibre (acompanyat sempre d'una xerrada) a diferents ciutats de Catalunya, Espanya, El Salvador, Nicaragua, Canadà i els Estats Units.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada