19/2/17

Maritza Hernández ens parla del Servicio Social Pasionista de El Salvador


Com ja sabeu fa pocs dies va tenir lloc la celebració de les Jornades "Maras a Amèrica Central vs bandes llatines a Catalunya" amb la participació de Maritza Hernández, Coordinadora de l’Àrea d’Organització i Educació per a la Pau del Servicio Social Pasionista (El Salvador). Coincidint amb les mateixes, Carlos San Martin, director de Pasionistas a El Salvador ens va acompanyar a Barcelona i el passat 8 de febrer hem tingut una reunió-sopar de treball amb el Servicio Social Pasionista de  El Salvador per tal de coordinar possibles col·laboracions i projectes futures, a més d'una exposició de presentació de les seves activitats a càrrec de Maritza Hernández, en el marc del "Cicle d'experiències socials de El Salvador".

El Servicio Social Pasionista va néixer en resposta a la realitat de violències que viu diàriament la població del Salvador. Fomentar la prevenció primària, secundària i terciària és el seu objectiu des de les diferents àrees de treball, que responen a un mètode nascut des de la pròpia institució, conegut com la metodologia POFY (Participació, Orientació, Formació i Atenció Psicològica) en resposta a la situació de risc i vulnerabilitat a la qual han estat sotmesos nens/es, joves i dones.


La seva estratègia d'intervenció neix en pro d'articular millor els serveis de l'organització cap a la població vulnerabilizada. Té la seva base en tres eixos transversals: Gènere, Dret Humans i Educació per a la Pau. Enfocaments de treball que influencien tot el conjunt d'intervencions, la qual cosa es posa de manifest en el seu objectiu d'ordre superior: contribuir a la construcció de la cultura de Pau amb Justícia a El Salvador.

Entre els temes que vam tractar més en profunditat foren les relacions amb l'entitat ADECO (Amistad, desarrollo y cooperación) a nivell de l'Estat Espanyol i els projectes que desenvolupa el Observatorio de Derechos Humanos Rufina Amaya de El Salvador.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...