23/8/18

Huacal dona suport al Memorial Berta Cáceres a Barcelona



“Despertem! ‘Despertem, humanitat! Ja no hi ha temps. 
Les nostres consciències es veuran sacsejades pel fet romandre només contemplant l’autodestrucció basada en la depredació capitalista, racista i patriarcal. […]
La mare terra -militaritzada, assetjada, enverinada, on es violen sistemàticament drets elementals- ens exigeix ​​ actuar.
Construïm societats capaces de coexistir de manera justa, digna i per la vida.
Ajuntem-nos i seguim amb esperança defensant i tenint cura de la sang de la terra i dels seus esperits.”
(Fragment del discurs de Berta Cáceres a la recepció del Premi Glodman 2015)

Huacal, ong de solidaritat amb El Salvador, s'uneix a la demanda d'associacions i plataformes que treballem en la defensa de la pau, els drets humans, la cooperació i la solidaritat, el moviment veïnal de la ciutat, els grups de dones i el moviment feminista, de dones immigrants, ecologistes, etc. que demanem a l’Ajuntament de Barcelona que al futur Parc de les Glòries es dediqui un Memorial a Berta Cáceres i a totes les defensores i defensors i comunitats senceres que exposen les seves vides per defensar les sobiranies, els drets i els bens naturals comuns.

Aquesta iniciativa ha estat impulsada per Entrepobles, Fundipau i l'Institut de Drets Humans de Catalunya  i ja té el suport de desenes d'entitats i veïns i veïnes de tot arreu.

Us encoratgem a donar suport a aquesta demanda a l'enllaç del Memorial a Berta Cáceres a Barcelona



I us convidem a veure el documental "Guardiana de los ríos" produït per Radio Progreso i Madre Tierra Producciones i dirigit per la periodista i realitzadora Jennifer Àvila. Tracta sobre el llegat de la lluita realitzada per la líder indígena i ambientalista Berta Càceres, en el qual es denuncia la venda dels rius d'Hondures en forma de concessions a persones naturals i a empreses estrangeres per a la construcció de preses, irrespectant el Conveni 169 de l'OIT sobre pobles indígenes i tribals.

A més, denuncia com s'han assecat els rius superficials i subterranis, deixant a les comunitats de les poblacions veïnes sense accés a l'aigua per al seu consum, dificultant la seva vida diària en no poder beure de la seva aigua i no tenir la suficient per al reg, afectant l'agricultura, el creixement dels boscos i el desenvolupament de la vida en els seus entorn. Aquest documental es va començar a gravar un dia després que la Berta Càceres fora assassinada.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...