22/4/20

Aquest Sant Jordi regala literatura salvadorenca

Avui 23 d'abril us convidem a gaudir d'una selecció de la millor literatura salvadorenca de tots els temps i regalar-la a les persones estimades.  Podeu consultar els títols en aquest enllaç.

Però també volem oferir-vos set llibres que volem recomanar per un dia tant especial esperant que us agradin. Podeu clicar l'enllaç que hi ha en el títol i fer la comanda que serà entregada un cop finalitzi el confinament i anirà acompanyada d'un regal-sorpresa per la vostra col.laboració.



El llibre explica la vida d'un heroi popular, el jove Ernesto Interiano (1917-1943), que defensava pobres i desposseïts, mentre que amb les seves aventures desafiava i molestava a l'ordre establert. Un personatge busca-raons, faldiller i justicier, que després de la seva mort va seguir sent destinatari de les oracions i demandes dels pobres amb fama de faedor de miracles.



Obra sobre la vida de Ana Margarita Gasteazoro que relata en primera persona, successos que van des de la seva infància i adolescència  a la incorporació al Moviment Nacional Revolucionari i els seus anys de lluita política, experiència que narra amb pinzellades de profund humanisme.  



Una investigació sobre les dones activistes de el moviment de drets humans del Salvador: les seves motivacions, objectius, estratègies, èxits i els obstacles enfrontats en la seva tasca de defensa dels drets humans i de promoció de l'agenda de la veritat, la justícia i la reparació. 



El donostiarra Dani Fano recrea amb els seus dibuixos la vida de Miguel Mármol, un activista obrer incombustible nascut a El Salvador el 1905. Fill menor d'una família pobra d'Ilopango, va endurir l'estómac a força de menjar sopa de truites de blat de moro sent tot just un nen de pit. De jove va aprendre l'ofici de sabater al mateix temps que començava a organitzar sindicats i federacions obreres. El 1930 funda, juntament amb altres companys, el Partit Comunista Salvadorenc, i aquest mateix any viatja a la URSS a conèixer de prop la revolució soviètica. 



Obra biogràfica del gènere testimonial sobre la guerra civil de El Salvador (1980-1992), en què el seu protagonista principal, "Chiyo", és un nen quan comença el conflicte armat, creix i es desenvolupa durant tot el procés bèl·lic, i a l'igual que els participants en aquest procés que sobreviuen la conflagració, ha d'enfrontar i superar les dificultats de la postguerra.



Testimoni vital de la història del segle XX a El Salvador de la mà d'un dels seus protagonistes directes, Francisco Mena Sandoval membre de l'exèrcit per gairebé dues dècades i de la qual, malgrat tots els revessos propiciats en contra de la seva persona per la institució castrense, encara conserva el seu somni de veure-la transformada. Així mateix, va conèixer i va viure la mística de l'Exèrcit Revolucionari del Poble (ERP) durant la lluita revolucionària a El Salvador, un exèrcit integrat majoritàriament per camperols que van lliurar les seves vides per la defensa de la terra i la justícia.



Una novel·la explicada en tres temps en els anys 70 entre les ciutats de Sant Miquel (El Salvador) i Barcelona (Espanya). Miguel és un jove amb un passat fosc que es veu atret a descobrir el que el seu tutor Joan no aconsegueix acabar d'explicar-li al seu llit de mort. Disposat a trobar les seves arrels, creua l'oceà i arriba a El Salvador.

Feliç Sant Jordi 2020 !!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...