1/6/14

Rebel·lions, bananes i volcans. Política i societat a Amèrica Central

Avui un nova recomanació literària per conèixer, estimar i aprendre dels països d'Amèrica Central, el llibre en català "Rebel·lions, bananes i volcans. Política i societat a Amèrica Central" (EUMO Ed. 2001) de Salvador Martí i Puig.
L'autor nascut a Banyoles, és doctor en Ciència Política i ha treballat com a investigador a l'Institute of Latin American Studies de la Universitat de Londres, a l'Institut d'Història de Nicaragua de la Universitat Centreamericana de Managua i a l'Equip d'Estudis Centreamericans del departament de Ciència Política i Dret Públic de la UAB. En l'actualitat és professor a la Universitat de Salamanca i membre del Instituto de Estudios de Iberoamérica.

Com molts dels que esteu seguint el blog de Huacal ja sabeu Amèrica Central ha viscut una història sacsejada, ja sigui per l’activitat sísmica o, més recentment, per la política. Les dictadures «bananeres» responien al patró vigent a l’Amèrica Central fins fa pocs anys, però rere aquesta façana hi havia una lluita intensíssima de la societat civil per democratitzar i fer avançar socialment el país. Avui dia encara està en camí de normalitzar-se, però continua caminant.

És en aquest context que l'autor, ens acosta la història complexa dels països d'Amèrica Central. D'una banda, ens parla dels impactes del colonialisme, de les dictadures, de la necessària revisió del concepte formal de democràcia, de la pobresa, del caos social i polític, de les diferències en els nivells de renda... D'altra banda, la seva admiració per Amèrica Central ofereix un contrapunt d'encomanadissa passió per Hondures, Costa Rica, Guatemala, Nicaragua i El Salvador.

En resum us el recomanem !!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...