11/11/18

I aquest divendres celebrem els 25 anys de Huacal


Aquest divendres fem el sopar de celebració dels 25 anys de Huacal on ens trobem membres i amistats, diferents dones i homes, que durant aquests vint-i-cinc anys han col·laborat, participat i impulsat des de Catalunya la solidaritat amb el poble de El Salvador.

Per unes hores gaudirem de les anècdotes i experiències dels primers anys en el procés de creació de la Comunidad de Sant Fe a Usulután conformada per 44 famílies de desplaçats de la guerra civil d'aquest país, recordarem també l'agermanament amb les dones camperoles i cooperativistes d'AMSATI i els processos d'apoderament i lideratge que vàrem acompanyar, el treball comunitari a Morazán desenvolupat per la Comunidad Segundo Montes o els aprenentatges compartits amb Tiempos Nuevos Teatro (TNT) en la promoció d'activitats artístiques i culturals al departament de Chalatenango.

Farem memòria de les jornades organitzades de reflexió sobre les bandes llatines i les maras salvadorenyes, la participació a la Plataforma Mirades Solidàries o a les Fires de sensibilització per a la Transformació Social o rememorarem els llibres publicats amb històries de "milpas," terratrèmols o silencis trencats.

Parlarem de les nostres lluites presents, dels nostres compromisos, queda molta feina a fer, com la lluita que portem per la despenalització de l'avortament a El Salvador, o per la reparació a les víctimes de la guerra civil i per la internacionalització de la justícia restaurativa, o per la reinserció social i laboral de les joves privades de llibertat o pel reconeixement de la riquesa cultural i literària de El Salvador i la seva visibilització a Catalunya.



I agrairem la feina dels companys i companyes de El Salvador, amistats més enllà dels mars, referents, exemples de dignitat que ens encoratjant a continuar aprenent i compartint, a donar nous passos per fer un món millor... Tiempos Nuevos Teatro, el Museo de la Palabra y la Imagen (MUPI), la Red de Mujeres de Morazán,  la Unión Médica Salvadoreña por la Salud y Vida de las Mujeres, la Red de comités de victimas y sobrevivientes del conflicto armado en El Salvador o la Asociación Coordinadora de Comunidades Unidas de Usulután (COMUS)

També tindrem un sincer recordatori  a uns fets de fa quasi trenta anys: La matinada del 16 de novembre de 1989 un grup d’homes armats, soldats d’una unitat d’elit de l’exèrcit salvadorenc va entrar a la Universitat Centreamericana José Simeon Cañas (UCA) de San Salvador. Va assassinar sis jesuïtes, entre ells Ignacio Ellacuría, rector de la universitat, una treballadora de la Universitat i la seva filla. Homenatjarem la seva memòria.

I per acabar tindrem alguna sorpresa...

Ens trobarem al Restaurant el Pulgarcito a les 20.30h del divendres 16 de novembre...i si ens voleu acompanyar només heu d'escriure el més aviat possible a info@huacalong.cat  i confirmar la vostra assistència... tenim place limitades... us hi esperem !!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...