3/7/20

Arriba Dones de LLetres, el número 7 de la revista Nàhuat


Nàhuat, editada tant en català com en castellà vol ser un espai d'informació, reflexió i opinió sobre la realitat de El Salvador i de la diàspora salvadorenca a Catalunya i Espanya. Cada número està dedicat a un tema central vinculat a l'actualitat de la societat salvadorenca i els projectes de cooperació i solidaritat que impulsem des de Huacal o des de les entitats amb les que col.laborem.

En aquest número 7 aquest tema és "El Salvador: Dones de Lletres", dedicat a reconèixer les dones escriptores salvadorenques del segle XXI i les seves obres, una mostra imprescindible de la millor literatura on destaquen noms com Claudia Hernández, Susana Reyes, Nicole Membreño Chía, Miroslava Rosales, Nora Méndez, Jorgelina Cerritos, Silvia Elena Regalado, Johanna Raabe, Aída Párraga, Ana Escoto, Claudia Hérodier, Vanessa Núñez Hándal, Elena Salamanca i moltes d'altres...

La revista disposa d'altres seccions com les noticies d'actualitat, un espai "En reconeixement" en aquesta ocasió dedicat a l'Editorial Los sin pisto, les "Paraules al vent" de Claribel Alegria, el "Punt de llibre" amb l'obra El diablo sabe mi nombre de Jacinta Escudos, l'apartat "Descobrint El Salvador" que ens mostra l'Església del Rosario, una escala cap al cel, i per acabar la contraportada dedicada a "L'entrevista", amb les reflexions de Tania Pleitez, salvadorenca, escriptora, investigadora, professora de literatura a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i directora de Otro modo de ser. Festival de PoetAs.

També, en aquest número s'ha publicat un article sobre la rica tradició literària dels contes salvadorencs amb el títol El Salvador, un país de dones que conten i a la secció "Sabies que..." s'han presentat, entre d'altres, tres obres en anglès d'autores salvadorenques com a reconeixement a la literatura de la migració.

A cada número comptem amb l'ajuda i assessorament de plomes expertes que enriqueixen enormement el seu contingut com ha estat el cas en aquest número de Carles Cañas Dinarte, Tania Pleitez o Susana Reyes o la col·laboració de la Xarxa de Literatura Salvadorenya de Barcelona i Catalunya.

Podeu llegir la revista o baixar-la en pdf a https://www.huacalong.cat/revista-nahuat/


Coincidint amb la publicació d'aquest número 7, on hem volgut mostrar la força, la riquesa i la qualitat de la literatura salvadorenca escrita per dones de principis de segle XXI, ha nascut un suplement cultural anomenat Chikume Metzti (set llunes en nàhuat) amb la clara voluntat de complementar la revista ampliant el seu contingut i en aquesta ocasió, oferir la lectura de quatre contes d'excepcionals autores salvadorenques de tots els temps com Josefina Peñate y Hernández, Mercedes Durand, Matilde Elena López i Ligia María Orellana que es pot llegir en aquest enllaç

Cap comentari:

Publica un comentari

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...