3/3/14

"Cineastes llatinoamericanes" a la Filmoteca de Catalunya

Els pronòstics del tipus “el segle XX serà el de la dona” han tingut l’èxit i la materialització de tantes altres profecies que s’han quedat en això, en pronòstics. Però la realitat de vegades dóna sorpreses agradables, i avui és perfectament plausible proposar un cicle de films signats per directores argentines, peruanes, colombianes, brasileres o xilenes.

En els darrers anys, el cinema llatinoamericà ha aconseguit grans èxits a diversos festivals internacionals, i comença a tenir un major reconeixement entre els espectadors europeus. I, tot i que de cops s’oblida, l’aportació de les dones a aquest cinema –davant i darrere la càmera– ha estat clau per a aquest major coneixement arreu.

Aquest cicle vol donar a conèixer les produccions més recents d’algunes joves i no tan joves directores de l’Amèrica Llatina. El masclisme –tan arrelat a la tradició hispana– no ha pogut impedir que les dones llatinoamericanes ens mostrin com viuen i el què desitgen des de la seva pròpia veu i mirada. La mostra inclou una sel·lecció de nou títols de les directores Lita Stantic (Argentina), Celina Murga (Argentina), Claudia Llosa (Perú), Marcela Said (Xile), Florence Jaugey (Nicaragua) o Maria Luisa Bamberg (Argentina), noms que figuren en aquesta mostra que s'ha posat en marxa amb l’ajut imprescindible del Festival Cinélatino de Toulouse.

Així doncs, títols com "La Yuma", "Madeinusa", "La teta asustada", "Un muro de silencio" o "Yo, la peor de todas" figuren en la  mostra "Cineastes Llatinoamericanes" que ha posat en marxa la Filmoteca de Catalunya a Barcelona i que podrem gaudir del 28 de març al 6 d'abril d'enguany.

Per cert, aprofitem per recordar-vos coincidint amb aquesta mostra, a la ciutat de Lleida, del 4 a l'11 d'abril, tindrà lloc la 20a. Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya, una altra oportunitat de conèixer les novetats cinematogràfiques d'aquests països.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...