31/7/11

La Comunitat Segundo Montes

"¿En una època en què la globalització i les mesures neoliberals estan en voga, es pot resistir i lluitar per un model més just, més humà i més democràtic? La Comunitat Segundo Montes ens ho demostra amb el seu esforç i la seva obstinació per no decaure en el famós "campi qui pugui" salvadorenc. El camí no és fàcil, gens fàcil, però segueixen treballant a contracorrent per crear una societat més lliure on la població sigui amo del seu destí. Una societat que no giri l'esquena als més pobres, ni als joves, ni a les dones, ni als vells... Lluiten per aconseguir un model de desenvolupament sostenible, equitatiu i alternatiu. El lloc; El Salvador. Els protagonistes; la població de la Comunitat Segundo Montes. La base; la solidaritat. La funció; cooperar per a tirar endavant..."

Fa cinc anys des de Huacal participavem en l'edició del segon llibre de la col.lecció "Camino del Sur", titulat "El soroll de la milpa", un recull de quatre experiències d'organització popular i lluita a Amèrica Central, en concret a Nicaragua, Guatemala, El Salvador i Mèxic. Un llibre que pretenia, i pretén, descriure com la població d'aquests països, en situacions extremes de violència social i política, han establert formes de treball per sobreviure i treballar autònomament.

I l'experiència triada per representar El Salvador era la Comunidad Segundo Montes i un text que començava amb les paraules escrites a l'inici d'aquesta entrada... avui us convidem a llegir aquest relat de la seva història i volem fer un petit homenatge a aquest poble, dones i homes, que ens recorden dia a dia quins camins han de prendre la justicia i la dignitat...

I si voleu saber més de la Comunidad Segundo Montes podeu visitar la seva web: http://www.comunidadsegundomontes.org i escoltar aquesta canço del grup Tiempos de Cambios:

c

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...