9/5/19

Inaugurat l'Espai Literari Claudia Lars a Barcelona


Avui una nova bona noticia que volem compartir. Coincidint amb la celebració del Sant Jordi 2019 i en el marc del programa d’activitats per aquest any de la Xarxa de Literatura Salvadorenya a Catalunya ens plau informar-vos de la inauguració fa pocs dies de l’ESPAI LITERARI CLAUDIA LARS a la seu de la nostra associació al carrer Cuba, 2 del barri de Sant Andreu de Barcelona.

Aquest nou espai literari vol destacar l’obra a de Claudia Lars (1899-1974), una de les grans poetesses d’Amèrica que  va cantar l'amor, el paisatge, la infància i els records, en versos elegants, de fina sensibilitat. Entre les seves obres podem esmentar  Estrellas en el Pozo, (1934). Romances de Norte y Sur, (1946). Donde Llegan los pasos, (1953). Fábula de una Verdad, (1959). Tierra de Infancia, (1959). El Día de la Cruz Presencia en el Tiempo, (1960). Girasol, (1961). Sobre el Angel y el Hombre, (1962). Del fino Amanecer, (1964). Nuestro Pulsante Mundo (apuntes sobre una nueva edad), (1969). Poesía Ultima, (1972).

Claudia Lars escriu una poesia transparent, sense que deixi de ser profunda; de vegades el seu mestratge formal la guanya i oblidem el seu missatge, però en cada poema seu es troba a un poeta manifestant vivències, obrint camins abans inèdits per a la nostra sensibilitat, comunicant un estat de gràcia mai abans d'ella ni després trobat en la poesia escrita per dones a El Salvador. Periòdicament, realitzarem activitats per donar a conèixer aquesta gran dona de la història de El Salvador, així com la seva extraordinària obra.

El misterio

Alma encarnada en mi seno
¿de qué mundos has llegado?
¿Por qué entre miles de madres
a mí has buscado?
¿Qué lección dura o sencilla
has de aprender en la Vida?
¿Habrá más risa y más canto
por tu venida
o debo de tener lista
carga de fe y de valor,
para hacerle frente, juntos,
al Amo Dolor?
Me rodea el gran Misterio,
y ante él, humilde me inclino,
que en silencio estoy formando
todo un Destino.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...