En el marc de la primera sessió de la Mostra de Cinema d’Amèrica Central de Rubí ’21 que va tenir lloc l’11 de juny, 1punt 5 i Huacal amb el suport de l’Escola Amparo Casamalhuapa a Barcelona van organitzar el col·loqui on-line “La historia de todas nosotras” sobre el documental d’Itxaso Díaz, que fou una de les vint pel.licules que es van passar durant dos dies.
Aquest debat va comptar amb la participació d'Itxaso Díaz, la seva directora, Teodora Vásquez, representant de Mujeres Libres de El Salvador, i Fina Rubio, directora de la Fundació Surt i membre de Huacal.
Itxaso Díaz és videocreadora, documentalista i comissària audiovisual. Especialitzada en el disseny d’històries de vida, la narrativa i l’alfabetització audiovisual. Llicenciada en Belles Arts i doctoranda en Art i Tecnologia per la Facultat de Belles Arts de la UPV / EHU. Directora de “La historia de todas
nosotras” entre altres projectes com “Aires de cambio” o “tr3inta”.
Teodora Vásquez és estudiant d’un grau tècnic en publicitat a la Universitat Alberto Masferrer (El Salvador), treballa a Tiempos Nuevos Teatro (TNT) i és membre fundadora i representant de Mujeres Libres de El Salvador. Al 2008 Teodora va ser condemnada a 30 anys de presó per homicidi agreujat,
després de donar a llum a un nadó mort. La policia la va emmanillar i la va detenir com a presumpta autora d’un assassinat, i només després la van portar a l’hospital. Va passar prop d’11 anys empresonada.
Més informació a la revista Metzti Chikume de la Mostra
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada