29/9/24

Nou butlletí "Puesiesque..." dedicat a la poetessa, editora i actriu Susana Reyes


Ja tenim a les nostres i vostres mans un nou número del PUESIESQUE... i us deixem amb un extracte de la seva introducció a càrrec d'Eelna Garcia, coordinadora de la Xarxa Comunitària Cultural Salvadorenca de Catalunya... 

"Com a reflex de la nostra filosofia, tots els nostres números estan fets amb afecte i admiració, però en aquest volem dedicar-li especial atenció a Susana Reyes, que a més del seu inqüestionable talent, li tenim una gran estima personal.

Susana és una amant de la vida, de les lletres i de les persones, treballadora infatigable, sempre et rep amb un grat somriure i la seva infinita saviesa. Des de fa anys i fins i el dia d’avui, continua col·laborant amb nosaltres mà a mà en el Concurs Transoceànic de Poesia que anualment duem a terme, sempre disposada a donar el millor d’ella i aconseguir els millors resultats possibles. És per això, que en aquest número li oferim tot el nostre reconeixement i respecte, esperant saber reflectir tot el que és i representa.


Volem esmentar a Carlos Cañas Dinarte, el nostre benvolgut historiador de capçalera, qui habitualment es fa càrrec de la redacció d’aquesta secció, així com de la coordinació de la publicació, lamentablement, en aquesta ocasió, per motius personals no ha pogut fer-ho, des d’aquí li manem molts ànims i una ràpida recuperació".

Podeu llegir-ho a aquest enllaç

23/9/24

Publicada la relatoria de la Jornada final “Violencia y militarización en el Triángulo Norte de Centro América”

 
 

La història recent de l’anomenat Triangle Nord de la Regió Centre Americana (TNCA) -El Salvador, Hondures i Guatemala- està marcada per la presència sistemàtica de conflictes interns, violència generalitzada i crim organitzat. Els Estats del TNCA han acumulat les taxes de violència més
altes del món des del final de les seves respectives guerres civils a la dècada de 1990, la finalització dels quals no va significar pau i estabilitat per a la regió sinó l’augment i diversificació del fenomen de la violència.


Amb aquests desafiaments de fons, es va posar en marxa el projecte "Violència i Militarització al Triangle Nord de Centreamèrica. Una mirada des dels drets humans i els drets de gènere", impulsat per Huacal, ong de Solidaritat i Somos Memoria (Associació Pro Memòria Històrica, Cultura de Pau i Reconciliació d’El Salvador). El projecte ha estat realitzat amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya. Fa poques setmanes, els organitzadors hem publicat la Relatoria de Jornada Final realitzada a Barcelona. 

Podeu consultar aquest document a: https://huacalong.cat/publicacions/

19/9/24

Revista Nàhuat: La llibertat de premsa a Amèrica Central

 


Aquest mes de setembre acabem de publicar el número 22  de la Revista Nàhuat dedicat a La llibertat de premsa a Amèrica Central, en un moment que ha enfrontat i enfronta seriosos desafiaments sota els governs de Daniel Ortega a Nicaragua (mandat 2007-actualitat), Alejandro Giammattei a Guatemala (mandat 2020-2024), Nayib Bukele a El Salvador (mandat 2019-actualitat) i Juan Orlando Hernández a Hondures (mandat 2014-2022). 

En aquest número 22 de la revista Nàhuat volem mostrar la nostra solidaritat amb els companys i companyes dels mitjans de comunicació d’Amèrica Central, així com acompanyar-los mitjançant els nostres articles en els seus processos de resistència, denúncia i reflexió. 

Tots sabem com infinat de països d’Amèrica han actuat criminalment per silenciar el periodisme crític, però, també sabem que no ho aconseguiran...

Podeu llegir-la a https://huacalong.cat/publicacions/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...