23/9/24

Publicada la relatoria de la Jornada final “Violencia y militarización en el Triángulo Norte de Centro América”

 
 

La història recent de l’anomenat Triangle Nord de la Regió Centre Americana (TNCA) -El Salvador, Hondures i Guatemala- està marcada per la presència sistemàtica de conflictes interns, violència generalitzada i crim organitzat. Els Estats del TNCA han acumulat les taxes de violència més
altes del món des del final de les seves respectives guerres civils a la dècada de 1990, la finalització dels quals no va significar pau i estabilitat per a la regió sinó l’augment i diversificació del fenomen de la violència.


Amb aquests desafiaments de fons, es va posar en marxa el projecte "Violència i Militarització al Triangle Nord de Centreamèrica. Una mirada des dels drets humans i els drets de gènere", impulsat per Huacal, ong de Solidaritat i Somos Memoria (Associació Pro Memòria Històrica, Cultura de Pau i Reconciliació d’El Salvador). El projecte ha estat realitzat amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya. Fa poques setmanes, els organitzadors hem publicat la Relatoria de Jornada Final realitzada a Barcelona. 

Podeu consultar aquest document a: https://huacalong.cat/publicacions/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...