25/3/19

Huacal participa al 3er Mercat Solidari de Parets del Vallès



El proper dissabte 30 de març, Sumem Parets organitza la tercera edició del Mercat Solidari de Parets del Vallès que es farà a la plaça de la Vila on hi haurà paradetes de diferents associacions i entitats d'aquest municipi i d'altres com és el cas de Huacal, ong de solidaritat amb El Salvador, que participa per primer cop.

També hi haurà un escenari amb intervencions com ara la conferència que es farà per part de l’ONG Open Arms; una actuació de la colla castellera de Parets, els Manyacs i actuacions musicals del Centre d’Estudis Musicals Maria Grever.

I per la nostra part,  Huacal, organitzarem una Mostra de curts "Memòria de El Salvador" dedicats a moment i personalitats de la història de El Salvador, una selecció de breus documentals de menys de 5 minuts elaborats pel reconegut i premiat programa FOCOS TV i el Museo de la Palabra y la Imagen (MUPI) de El Salvador.

FOCOS TV es un programa de la televisió de periodisme i anàlisi de l'actualitat que incorpora una secció elaborada pel MUPI sobre la història més desconeguda d'aquest país amb el nom de RETRATOS, càpsules de poca durada on es donen a conèixer situacions o personatges molt interessants de la seva història.

A Parets tindrem l'oportunitat de mostrar:

"Bordadoras de memoria" que mostra com les dones salvadorenyes que enmig de la guerra civil (1980-1992)van estar refugiades a Hondures van començar a brodar les seves històries personals, algunes d'elles amb la intenció de denunciar la vulneració dels seus drets, en un treball artesanal col·lectiu, que es constituïa en un exercici de memòria, sanador i reparador.

"Liliam Jiménez", poetessa salvadorenya i internacional que va ser coneguda per una indestructible afiliació al feminisme i al socialisme, ideals que va expressar en la seva obra poètica i testimonial. Amb el cicle de set poemes "Y yo te amaba", escrit en la dècada de 1950, Jiménez va anticipar una modalitat de la poesia eròtica que expressa el desig d'una dona des d'un imaginari que representa l'experiència sensorial de la seva sexualitat.

"Fiestas agostinas de 1929" que ens porta a les imatges de les principals festivitats "patronales" de San Salvador en una època passada, l'any 1929 on redescobrir carrosses i decorats.

i algunes més...  a més tindrem una paradeta on podeu trobar la millor literatura salvadorenya així com diferent informació sobre els 25 anys de Huacal i les activitats de cooperació que realitzem... US HI ESPEREM !!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...