21/3/11

I recordeu que la setmana vinent és el taller "Maras, pandillas i bandes llatines: com explicar la complexitat"


Com us vam comentar fa pocs dies, els propers 30 i 31 de març Huacal organitza un taller adreçat a periodistes i professionals de la comunicació amb el títol de "Maras, pandillas i bandes llatines: com explicar la complexitat" amb l'objectiu de crear i generar un espai de discussió sobre la forma d’abordar la informació que arriba des de l’altre banda de l’Atlàntic sobre les denominades “maras” o “pandillas” i evitar així paral·lelismes incoherents entre la violència juvenil a Amèrica Central i els grups de joves llatinoamericans a Barcelona.


Per tal d'incidir en aquesta reflexió s’oferiran eines per desmuntar els estereotips i prejudicis que s’associen a aquest fenomen social i als quals hi contribueixen les rutines periodístiques dels mitjans de comunicació.


El facilitador d’aquest taller serà Cristian Alarcón, llicenciat en Comunicació Social en la Universitad Nacional de La Plata (Argentina). Al 2006, li van concedir el premi Samuel Chavkin. Mestre de la Fundación Nuevo Periodismo Iberoamericano, dirigida pel premi Nobel Gabriel García Márquez, i professor de la Universitat Nacional de La Plata. Guanyador de la beca Clarín-Fundació Noble i del Premi TEA, va treballar al diari Pàgina/12 i a les revistes Rolling Stone, TXT, Lateral i Gatopardo.

És cofundador de l’organització de drets humans Asociación Miguel Bru i autor dels llibres "Cuando me muera quiero que me toquen cumbia" i "Si me querés, queréme transa", de l’editorial Norma. Actualment és el director acadèmic del Programa Narcotráfico, ciudad y violencia en América Latina, de la FNPI i el Open Society Institut (OSI).

Alarcón és editor del llibre "Jonathan no tiene tatuajes. Crónicas de jóvenes centroamericanos en la encrucijada", que es presentarà el divendres 1 d’abril al Col·legi de Periodistes de Catalunya. Els assistents als tallers rebran una còpia digital del llibre.

El taller tindrà lloc al Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rambla de Catalunya, 10. Barcelona) i hi ha temps fins al 25 de març per fer la inscripció (gratuïta) a les adreces electròniques comunicacio@redeuropea.org - huacal2005@yahoo.es o al telèfon 93.268.41.08.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...