15/12/13

La lluita a la motxilla

Avui us oferim un documental del directori Dan Ortínez amb el títol "La lluita a la motxilla / La lucha en la mochila" un film que sap captar relats intensos i durs, amb la delicadesa i la sensibilitat que calen. El fil conductor és el de tres metgesses internacionalistes, l’Elisenda, la Begoña i la Marta, una catalana i dues basques que van escollir un camí poc comú: anar-se’n a la guerra d’El Salvador. Amb la clara convicció de lluitar pels seus ideals van anar a curar els ferits i van viure –més aviat, sobreviure– en un país on cada dia s’hi sumaven morts enmig de la misèria i la repressió.


Testimonis que les van conèixer i que van infiltrar-se al conflicte armat ens expliquen davant la càmera com van poder-hi exercir la medicina. A tall d’exemple, les sales d’operacions eren la clandestinitat dels boscos i l’instrumental mèdic el que cabia a la pròpia motxilla. Passaven molta por, massa. Dies sense menjar, amb caminades llarguíssimes per fugir de la repressió de l’exèrcit. Però què els motivava a endinsar-se en aquest conflicte armat, tenint una vida còmoda a Catalunya i al País Basc? El documental ens desvetlla quina és la seva força, el seu impuls.

Aquest documental fou impulsat per l'Associació d'Agermanament Igualada Nueva Esperanza durant els anys 2011 i 2012 i presentat a finals d'aquest darrer any a Catalunya... 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...