17/12/17

Huacal s'incorpora a la plataforma pel dret a vot de les persones estrangeres Votxtothom



La Plataforma pel Dret a Vot de les Persones Estrangeres - Votxtothom agrupa diferents organitzacions, col·lectius i persones que coincideixen a defensar el dret a vot de les persones estrangeres per esdevenir una democràcia real i una societat justa i igualitària.

Votxtothom proposa crear amb urgència un "canvi de legislació que permeti a totes les persones que viuen en un estat votar i ser votades en tots els comicis electorals". Això suposaria desvincular la ciutadania de la nacionalitat i vincular-la a la residència que es tingui reconeguda per l’empadronament.

El passat 1 de desembre es va fer la presentació de la plataforma a les Cotxeres de Sants on es va llegir el manifest unitari, es van presentar els materials de difusió de la campanya a més de fer una taula rodona de debat.

Volem destacar aquest fragment del Manifest:

Manifestem:

  • El dret al vot actiu i passiu no ha d’estar lligat a la nacionalitat. Ha de ser inherent a la persona i, en tot cas, vinculat la residència reconeguda mitjançant l’empadronament. 
  •  L’article 25 del Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics ha de ser aplicable a totes les persones residents en un Estat, independentment de la seva nacionalitat.  
  • Totes les persones residents en un Estat han de gaudir del dret a vot actiu i passiu, a elegir i ser elegides per sufragi en totes les eleccions que se celebrin a qualsevol nivell. 
  •  Totes les persones estrangeres a partir dels 16 anys han de tenir dret a vot. 

 A continuació teniu un video de la campanya per si en voleu fer difusió:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...