13/8/19

Presentació "Diccionario Escolar de Autores Salvadoreños"


El passat mes de maig es va presentar a San Salvador el "Diccionario Escolar de Autores Salvadoreños”. Han passat més de vint anys des de la publicació de la primera edició del Diccionario Escolar de Autores Salvadoreños (1998) referent obligat per a l'estudi dels creadors de les lletres nacionals. Els dos han estat obra del nostre bon amic Carlos Cañas Dinarte (San Salvador, 1971), un dels més prestigiosos historiadors salvadorencs, a més d'escriptor, investigador històric-literari, editor i docent.

A l'acte van intervenir Manlio Argueta, un dels escriptors més importants del país i actual director de la Biblioteca Nacional Francisco Gavidia i María Luisa Escobar, secretària de Cultura de l'Ajuntament de Sant Salvador. L'activitat també va comptar amb la mare i germana de Carlos Cañas Dinarte, el qual resideix actualment a Barcelona i alguns autors que estan descrits en el llibre: Claudia Hérodier, William Alfaro, Carlos Clará, Marvin Galeas, Alberto López Serrano, Alfonso Fajardo, Maura Echeverría y Armando Molina.

El diccionari conté la vida i obra de 152 autors i autores que han destacat en la literatura salvadorenca, i constitueix una eina de consulta per a investigadors, docents, universitats i biblioteques. Aquesta actualització inclou també les obres de diferents autors i autores de la mugració que han estat més reconeguts fronteres enllà que en el propi El Salvador. Entre els literats que es poden destacar en aquesta obra es troben: Jorge Galán, Marvin Galeas, Miguel Huezo Mixco, Claudia Lars, Roxana Méndez, Prudencia Ayala, Roque Dalton, Claudia Hernández, Francisco Gavidia, Claribel Alegría, Horacio Castellanos Moya, Jorgelina Cerritos, Vladimir Amaya, William Alfaro o Elena Salamanca.

En resum, una obra molt recomenable per qualsevol persona interessada en la literatura americana. A continuació podeu conèixer detalls de la seva presentació mitjançant la crònica del Canal 33.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...