27/10/11

Gastronomia de El Salvador

Karakia és el programa de Televisió de Catalunya que ens descobreix altres cultures i la seva gastronomia...

Avui us convidem a veure el programa "El pont de les Amèriques" dedicat a conèixer les comunitats salvadorenca i hondurenya. Tots dos països viuen des de sempre una relació de forta rivalitat que també es manifesta a la cuina. Descobrirem una mica més l'univers gastronòmic que neix del blat de moro, el cereal americà per excel·lència que ha nodrit els nostres veïns centreamericans. Comencem aprenent a cuinar la flor de la iuca i, de passada, la redescobrirem com a flor de izote, símbol patri salvadorenc. La Claudia ens farà de pont entre els plats de flor de izote i les típiques pupusas que cuinaran a casa la Raquel, una salvadorenca o guanaca que ja fa anys va canviar la seva terra per Catalunya. També ens arribarem fins a Palafrugell, on la Francis farà una de les joies gastronòmiques americanes: els tamales.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...