28/5/21

11 i 12 de juny: 1a Mostra de cinema d’Amèrica Central de Rubí ’21

 

El cinema de l’Amèrica Central creix i està madurant. La producció cinematogràfica a Amèrica Central ha experimentat un notable creixement en els darrers anys, amb pel·lícules de ficció que s’obren pas entre els clàssics guions dedicats a la pobresa i les guerres que van assolar a la regió. No es pot obviar que l’Amèrica Central és la regió d’Amèrica Llatina que menys cinema ha fet en la seva història, però avui en dia creix amb l’energia de les noves generacions, i també amb talents locals que havien deixat els seus països i avui tornen per fer cinema .

La I Mostra de Cinema d’Amèrica Central a Rubí 2021 neix doncs amb l’objectiu de descobrir nous talents que estan fascinant el públic internacional. La Mostra vol distingir diverses sensibilitats i maneres d’explicar, però darrera la pluralitat reviu el segell de l’Amèrica Central com una regió on les seves cineastes comparteixen històries, inquietuds i identitats. En aquests últims anys ha nascut i renascut un cinema centreamericà excel·lent, compromès, notori, ric en matisos, actual i, sobretot, suggestiu i seductor.

Un cinema liderat per dones activistes, crítiques i compromeses, directores centreamericanes amb una clara voluntat de portar al públic en general pel·lícules i documentals que mostrin temàtiques socials des de la seva veu i la seva mirada.

En aquest, el seu primer any, la Mostra compta amb una Secció oficial amb el nom de “Ulls de dones” formada per una selecció de vint curtmetratges, documentals i pel·lícules  que han destacat en els últims anys en les respectives cinematografies nacionals i han tingut un reconeixement a nivell internacional visualitzant el millor i més actual del cinema de Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Hondures, Nicaragua i Panamà.

La seva selecció s’ha basat en mostrar histories vinculades a la defensa dels drets humans i de les dones, del medi ambient, de la cultura popular dels pobles indígenes, dels drets civils, del dret a l’habitatge, de l’educació, dels moviments obrers, de les relacions familiars i socials o de la memòria històrica.

Us animen a consultar el programa que trobareu a continuació https://www.huacalong.cat/cinema-2021/ i assistir a aquesta primera edició de la Mostra i gaudir descobrint les diverses i riques mirades de les dones centreamericanes a la seva realitat. Us hi esperem !!

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...