3/4/11

Neix la la col·lecció “Postals des d’Amèrica Central”

Mirades Solidàries cap a Amèrica Central i el Carib és una iniciativa, de la que forma part activa Huacal, per a crear un espai d'interacció i intercanvi entre les diferents entitats catalanes que treballen en l'àmbit de la cooperació amb Amèrica Central, amb l'objectiu d'enfortir vincles, augmentar la seva capacitat d'acció i donar major visibilitat a la realitat d'aquests països en la ciutadania catalana.

Avui, Mirades Solidàries presenta la col·lecció “Postals des d’Amèrica Central” que s'estrena amb els tres primers quaderns, abordant tres temàtiques transversals de la cooperació al desenvolupament: Drets Humans, recursos naturals i gènere.

El primer de la sèrie és Una mirada a la situació dels Drets Humans a l’Amèrica Central. Es tracta d'una recopilació de les dades més rellevants recopilades en els dos últims informes de DDHH que ha realitzat la Fundación de Estudios para la Aplicación del Derecho (Fespad), on es mostren alguns casos reals de vulneració de drets fonamentals en diferents països d’Amèrica Central i una breu ressenya del context social i polític de la regió, entre d’altres.

El segon quadern, sota el títol Recursos Naturals i Transnacionals , pretén ser un informe-denúncia del model de desenvolupament tecnoindustrial, basat, principalment, en l'individualisme i el consum, que s'ha adoptat als països de Amèrica Central. El turisme, l'extracció minera i les poblacions camperoles, els mercats internacionals i l'explotació dels recursos naturals són alguns dels punts que es tracten amb cura en aquest quadern.

Finalment, el tercer quadern, El gènere, una qüestió d’imatge, és una edició que s'articula en set capítols -tants com els països que integren Amèrica Central- que exposa el problema de la sobrerepresentació que existeix al món i, més concretament, a Amèrica Central, dels homes envers les dones. Es descriuen actituds sexistes que deixen en una posició inferior a la dona i s'aborda el problema de la violència exercida pels homes sobre les dones com un problema transversal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...