3/3/18

Carlos Cruz de Cauce Ciudadano a Barcelona


La propera setmana tindrem per Barcelona la visita de Carlos Cruz, fundador de Cauce Ciudadano a Mèxic.

Des dels seus primers anys de vida, en Carlos va viure la violència en el medi que l'envoltava, llavors es va refugiar en la mateixa violència perquè va pensar que així podria protegir-se. En la seva adolescència i joventut va patir i va generar violència com a forma de vida. Amb els anys va decidir desvincular-se de tota violència i treballar en contra d'ella, convençut que els líders de les "pandillas" i la seva influència poderosa poden transformar-se cap a un moviment de no violència.

 A poc a poc va començar a formar una aliança amb els líders de les bandes i les "maras" de les escoles i dels barris de tota la ciutat per treballar en contra de la violència, però el procés va ser difícil i perillós. L'homicidi d'un company va provoca un punt d'inflexió i després d'un procés reflexiu va crear Cauce Ciudadano, organització que  va començar poc a poc a obtenir suport gràcies al seu enfocament innovador per enfrontar la violència que pateixen i generen els joves a Mèxic.

Coincidint amb la seva visita a Barcelona, l'Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) organitza la tertúlia "Prevenció de violències juvenils", que tindrà lloc el proper divendres 9 de març, a les 11:00h, al Casal de Barri Pou de la Figuera (Carrer Sant Pere Més Baix, 70, Barcelona).  Creiem que és una molt bona oportunitat per compartir reflexions i experiències i des de Huacal us volíem convidar a participar...

L'entrada és lliure però es prega confirmació d'assistència a través del correu activitats.icip@gencat.cat


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...