15/11/10

Defensar per desarmar

Latituds és un programa de Televisió de Catalunya que vol donar visibilitat als que impulsen solucions a la pobresa, les injustícies i les guerres del món, i en cada capítol es tracta sobre un tema concret, amb els protagonistes de projectes concrets sobre el terreny; ells mateixos expliquen quins problemes tenen i què fan per superar-los. Especialistes de prestigi complementen la visió global del problema i de les possibles solucions.

Fa pocs dies el programa sota el títol Defensar per desarmar va estar dedicat a l'activisme de les organitzacions pacifistes com element clau per aconseguir que una gran majoria de països del món prohibeixin la fabricació i ús d'algunes armes que continuen matant civils encara que hagi acabat el conflicte bèl·lic. Es calcula que hi ha més de 100 milions de mines antipersona i més de 22 milions de submunicions de les bombes de dispersió, sense esclatar. El 98% de les víctimes són civils.

Així, ens van presentar la història del salvadorenc Jesús Martinez, director de la Red de sobrevivientes de El Salvador i la tasca de Maria Josep Parés, de l’organització catalana Moviment per la Pau, que coneix perfectament les pressions en contra del lobby armamentista, l’oposició de molts països productors i els entrebancs diplomàtics que hi ha per aconseguir un tractat de prohibició d’una arma...

Podeu consultar aquestes webs per conèixer més dades sobre les Campanyes contra les mines antipersonal i d'altres:

Campanya contra les mines antipersonal: http://movimentperlapau.org/ambits_mines.html
International Campaign to Ban Landmines (ICBL): http://www.icbl.org/intro.php
Tractat d'Otawa (Convenció sobre la prohibició de mines antipersona): http://ca.wikipedia.org/wiki/Tractat_d'Ottawa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...