3/11/10

COMUS: Les comunitats unides d'Usulutan a El Salvador


Avui us volem presentar una de les entitats amb les que mantenim relacions i que desenvolupa una tasca molt interessant a El Salvador, és COMUS (Asociación Coordinadora de Comunidades Unidas de Usulután). Va ésser fundada al 1990 i agrupa 38 comunitats de la zona sud central del departament pacífic d'Usulutan.

COMUS neix per a respondre la necessitat de crear un programa de desenvolupament rural integrat en comunitats amb alta vulnerabilitat. El seu objectiu principal és buscar el desenvolupament rural integral de les comunitats a través d'un procés d'enfortiment i participació activa, conscient i gradual, assolint la cohesió activa de la població per a transformar-se en subjecte del seu propi canvi.

Els seus beneficiaris comprenen aproximadament 4.000 famílies rurals del departament de Usulutan, a El Salvador, impulsant la participació i la responsabilitat social en el desenvolupament de les activitats.

COMUS treballa sobre la base dels principis de desenvolupament individual i comunal, protecció del medi ambient i dels recursos humans, producció solidària i conjunta, equitat de gènere i edat, i esperit crític davant el context polític, social i econòmic en el qual es troba el país.

La conducció de COMUS està sota la responsabilitat de l´Assemblea General, màxima autoritat institucional, segons els estatuts, i la conformen els líders comunals que incorporen les comunitats de cobertura. Aquesta assemblea està representada per una Junta Directiva, que al costat de la Direcció Executiva, són responsables del maneig de l´organització.

COMUS compta amb una estructura organitzativa bàsica per a brindar un servei eficient, en la seva labor educativa, promoció del desenvolupament local, assessoria i assistència tècnica, capacitació, serveis professionals i atorgament de crèdits per a activitats agrícoles. L'organització es divideix en tres unitats de treball: administrativa, de desenvolupament local i de serveis empresarials.

Esperem que aquest petit resum de les seves accions i objectius us animi a conèixer més aquests companys i companyes salvadorencs... La seva web és www.comus-elsalvador.org


Pd. I no oblideu que els propers dies 12 i 13 de novembre tenen lloc les Jornades "IMPACTE DE LA MINERIA A L’AMÈRICA CENTRAL I MÈXIC"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...