1/2/11

L'actualitat a El Salvador: Diario Co Latino


Avui us volem fer una breu presentació d'un dels diaris més importants i interessants d'Amèrica Central i òbviament de El Salvador: el Diario Co Latino i aprofitem per convidar-vos a seguir la seva versió digital si voleu estar al corrent de l'actualitat d'aquest país...

El Diario Co Latino és un diari vespertí de El Salvador que manté una línia editorial progressista en aspectes polítics, socials i econòmics, essent una de les veus més destacades en aquest país d'Amèrica Central en la defensa dels drets humans i en la promoció cultural.

Circula exclusivament a l'àrea metropolitana de San Salvador amb una tirada mitjana diària de 10.000 exemplars, però també compta amb una edició oberta a Internet. El Diario Co Latino és el diari més antic del Salvador i és considerat degà de la premsa centreamericana. Va ser fundat el 5 de novembre de 1890, pel periodista Miguel Pinto, primer es va anomenar "Segle XX" i després "El Llatinoamericà" per adoptar en la dècada de 1920 el nom de "Diario Latino". Es va mantenir durant gairebé un segle com a propietat de la família Pinto.

Durant la presidència del General Maximiliano Hernández Martínez (1931-1944) va ser sotmès a censura per ser crític de l'autoritarisme feixista d'aquest govern. El juny de 1989, el Diario Latino es va declarar en fallida i els seus empleats van deixar de rebre els seus salaris, de manera que els treballadors, es van organitzar en un cooperativa i van assumir l'administració del diari, iniciant així una nova era, transformant el seu nom a Diario Co Latino.

Des de llavors el diari va assumir una línia editorial d'esquerra progressista i es va convertir en l'únic mitjà escrit que sovint va criticar al govern del partit ultra-dretà Aliança Republicana Nacionalista a més d'obrir els seus espais d'opinió a representants de sindicats, grups feministes, moviments socials, universitaris i intel.lectuals d'esquerra.

Per acabar aquesta breu presentació us convidem a la lectura del número Especial dedicat al 120 Aniversari del diari que va tenir lloc el passat novembre... Bona lectura !!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...