27/2/11

Museo de la Palabra y la Imagen: Memoria, identidad y cultura en El Salvador

Avui recuperem un article publicat fa tot just un any per part d'Ernest Cañada, que forma part d'una sèrie de treballs sobre experiències de comunicació, especialment audiovisual, a Amèrica Central i Mèxic, realitzat en el marc d'un projecte gestionat per Alba Sud i l'Associació Edualter, amb el suport de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament:

El "Museo de la Palabra y la Imagen" és una iniciativa ciutadana al servei de la recuperació de la memòria històrica del poble salvadorenc i la reconstrucció de la seva identitat cultural. A partir d'un enorme esforç de salvaguarda de registres documentals de diferents orígens i formats (audiovisuals, fotografies, manuscrits, objectes, ...) s'està desenvolupant una intensa tasca d'investigació, difusió pública i debat sobre la història d'El Salvador, la seva cultura i la identitat de la seva gent.

Va ser creat després de la fi de la guerra, directament associat a la tasca que havia iniciat anys enrere Radio Venceremos, l'emissora de la guerrilla de l'FMLN, per conservar la memòria de la lluita social dels anys vuitanta. Però a poc a poc aquest esforç es va anar transformant i ampliant els seus objectius i activitats. Avui s'ha convertit en una referència fonamental en el panorama polític-cultural d'El Salvador. I això només s'explica pel fet que el Museu ha aconseguit interpretar el seu temps i convertir-se en una eina al servei dels sectors populars per reconstruir els seus signes d'identitat i el seu lloc en la història, i per tant en el present i el futur del país”.... seguir llegint

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...