1/9/07

Una mica d'història

Huacal, ONG de solidaritat amb El Salvador, neix l’any 1993 com a resultat d’una estada solidària d’un grup de gent a El Salvador.Després de conèixer aquella realitat, vàrem decidir treballar conjuntament per a recolzar el procés de reconstrucció que s’iniciava.

La situació oberta després de llargs anys de guerra ens va sensibilitzar profundament sobre la importància de donar suport als esforços, els projectes i les il.lusions de la gent i les organitzacions d’aquell país que estaven treballant per reconstruir el seu futur en pau i amb condicions de dignitat i justícia social.

Tot el treball que es desenvolupa, tan referit a les activitats que es duen a terme com a la gestió econòmica i organitzativa, es realitza a títol de voluntariat.

L’activitat de solidaritat de Huacal ha estat connectada, des de la primera presa de contacte, l’any 1993, a la Comunitat de Santa Fe, en el departament de Usulután. Aquesta comunitat està constituïda per un grup de 44 famílies de desmobilitzats que varen ésser ubicades en les terres d’una antiga Hisenda, la Santa Fe, del municipi de San Francisco Javier.Des d’aquell moment ençà, hem col.laborat en diversos projectes de desenvolupament de la comunitat i hem pogut conèixer i participar en tot el seu procés.

També hem realitzat altres activitats amb organitzacions salvadorenques i hem impulsat les accions de sensibilització a Catalunya i Espanya sobre la situació política i social de El Salvador i, especialment, en els moments més tràgics provocats per la naturalesa, com els terratremols del 2001 o el pas del Mitch. I en aquest sentit cal destacar el projecte "Construïm futur" que van desenvolupar els anys 2001 i 2002.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...